Het belang van burgerhulpverleners

Per dag sterven er ongeveer 35 mensen aan de gevolgen van een hartstilstand. Dit is natuurlijk een ontzettend hoog aantal. Met behulp van burgerhulpverleners wordt een poging ondernomen dit aantal fors terug te dringen. Dit zijn mensen die een speciale training hebben gevolgd en daardoor weten wat zij moeten doen wanneer iemand getroffen wordt door een hartstilstand. Wanneer zij zijn aangemeld als burgerhulpverlener, ontvangen zij een melding op hun telefoon wanneer iemand getroffen is door een harstilstand. Zij gaan vervolgens naar de betreffende locatie, starten met reanimeren en sluiten de AED aan.
Burgerhulpverleners redden levens
Wanneer iemand getroffen wordt door een hartstilstand, wordt onmiddellijk een ambulance ingeschakeld. De overlevingskans van iemand met een hartstilstand is echter bijzonder klein wanneer hij niet binnen 6 minuten geholpen wordt. Indien een burgerhulpverlener tijdig aanwezig is om de reanimatie te starten, kan de levensduur van iemand met een hartstilstand verlengd worden. Zodra de ambulance gearriveerd is, nemen zij de reanimatie direct van jou over. Maar mogelijk wordt door jouw snelle handelen het leven van het slachtoffer wel gered.

Waar wacht je nog op? Meld je aan als burgerhulpverlener!
Als burgerhulpverlener kun jij levens redden. Meld je daarom zo snel mogelijk aan als burgerhulpverlener. Niet iedereen kan zich echter zo maar aanmelden als burgerhulpverlener. Nee, je moet ten eerste minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast moet je in de afgelopen twee jaar een reanimatiecursus gevolgd hebben. Is dit het geval? Meld je dan aan als burgerhulpverlener en help mensen die getroffen worden door een hartstilstand!