WhatsApp Business in de bestratingssector

We kunnen in Nederland niet zonder goede infrastructuur. We hebben een van de beste infrastructuren van de wereld en dit komt mede door de bestratingssector. Het is mogelijk om als particulier thuis in de tuin wat te laten bestraten of als overheid/gemeente een weg te laten bestraten. Met name voor de particulier is een klantenservice via WhatsApp ideaal. Door het grote aanbod van verschillende stenen en specificaties is ontstaan er soms veel klantvragen. Deze vragen kunnen dan beantwoord worden door het meest gebruikte platform in Nederland, WhatsApp.

Wat is WhatsApp business?

Zoals eerder benoemd is WhatsApp het meest gebruikte social media kanaal in Nederland. Zeker 96% Nederlanders gebruiken de app. Voorheen was er nog geen speciaal WhatsApp voor bedrijven.

En om die reden heeft Facebook, of tegenwoordig Meta genoemd, WhatsApp business in het leven geroepen. Hiermee kan je op een persoonlijk en gemakkelijke manier in contact komen met jouw klanten, producten en services. Deze klanten kunnen tegelijkertijd gewoon verder met winkelen. Ook is het ideaal om bezoekers te labelen. Ook kan je snelle antwoorden mogelijk maken door ingebouwde functionaliteiten. Als je even niet aanwezig bent kan je gemakkelijk een afwezigheidsbericht instellen zodat klanten altijd direct weten waar ze aan toe zijn.

WhatsApp Business juist voor deze sector

Deze sector heeft zoals eerder benoemd  vaak een groot aanbod met verschillende soorten bestrating die ook allemaal weer andere productinformatie hebben. Als klanten dan het aanbod aan bekijken zijn en hieruit vragen voort komen kunnen ze deze direct stellen via een van hun favoriete kanalen. WhatsApp staat bekend om snelle en laagdrempelige antwoorden waardoor klanten ook wel hoge verwachtingen hebben. Door WhatsApp Business uitbesteden aan Chatkracht verzeker je jezelf van een eerste reactiesnelheid van <30 seconden. Door de specialisatie van Chatkracht en de functie van WhatsApp heb je na het uitbesteden van de klantenservice minder klantvragen en meer leads of verkopen.