Waarom schuimmatrassen zo populair zijn

schuimmatrassen

Studentenhuizen, kinderkamers en logeerkamers staan er vol mee: schuimmatrassen worden steeds populairder. Vroeger hadden deze lichte matrassen de reputatie niet zo goed te zijn voor je nachtrust, maar dat is verleden tijd. Schuimmatrassen zijn vernieuwd en geoptimaliseerd waardoor ze nu goede ondersteuning bieden.

schuimmatrassen

Voordelen van schuimmatrassen

Waarom een schuimmatras kopen als je ook kunt kiezen voor een pocketvering of ander, dikker matras? Dat heeft een simpele reden: het budget. Een schuimmatras is vaak goedkoper dan zwaardere en dikkere matrassen. 

Een ander voordeel van schuimmatrassen is dat ze licht zijn. Daarom hebben ze de voorkeur van studenten die regelmatig verhuizen maar ook voor mensen die een bed willen in hun caravan of camper. Je verwijdert de matrassen in een handomdraai en vervoert ze met één arm. 

Schuim vormt zich razendsnel naar de contouren van je lichaam en is daardoor ideaal voor iedereen die enige ondersteuning ook fijn vindt. Voor kinderen, tieners en jongeren is het matras van schuim perfect. Het houdt rekening met je budget maar is toch goed voor je lichaam. 

schuimmatrassen

Kwaliteit van schuimmatrassen

Hoewel schuimmatrassen niet worden aangeraden bij mensen met ernstige rugklachten of nekproblemen, is de kwaliteit van de matrassen niet bepaald slecht. Een matras van schuim biedt ondersteuning waar nodig. De matrassen zijn vaak aan de zachte kant maar niet zo zacht dat je last hebt van de lattenbodem of bedbodem. Kortom: als je op zoek bent naar een betaalbaar kwaliteitsmatras dan zijn de schuimmatrassen ideaal voor jou.