Hoe plaats je een vlaggenmast?

Of je nou de vlag hijst omdat er iemand zijn of haar diploma heeft gehaald, of omdat het een speciale feestdag is, er is wel een passende vlaggenmast voor nodig om de vlag zo goed tot zijn recht te laten komen. Maar hoe plaats je nou een vlaggenmast? Hieronder een aantal opties.

Grondbuis

Een grondbuis is een ronde buis waar je vlaggenmast in bevestigd wordt. Deze buizen zijn geschikt voor masten tot en met 9 meter. Voor de bevestiging hiervan graaft u de grondbuis in met behulp van een grondboor. Voeg betonmortel toe voor extra versteviging. Wanneer dit is uitgehard, kunt u hier de vlaggenmast inschuiven.

Overschuifkoker

De bevestiging van je vlaggenmast door middel van een overschuifkoker is zeer eenvoudig. Voor het plaatsen van een overschuifkoker heb je ook een grondboor nodig. Dit wordt vervolgens geplaatst in betonmortel. Dit is trouwens wel permanent door het betonmortel. 

Muurbeugels

Meestal worden vlaggen aan de mast op eigen terrein bevestigd. Het kan ook zo zijn dat hier geen ruimte voor is, daarom kun je de vlag ook aan de gevel bevestigen. Dit kan doormiddel van muurbeugels. Voor meer informatie over muurbeugels en vlaggenmasten kun je een kijkje nemen op bosvlaggen.nl