Beginnende snowboarders

Snowboarden is een sport dat de laatste jaren steeds populairder wordt. Logisch ook want het is een leuke sport waar je kan genieten van de mooie omgeving waar de sport wordt beoefend. Beginners hebben vaak het probleem dat ze niet weten waar ze moeten beginnen, welke uitrusting ze moeten aanschaffen welke stijl van snowboarden het beste past bij beginnende sporters. In de stuk ga ik kort beschrijvingen welke snowboardstijl en welke uitrusting je als beginnende snowboarder kan krijgen, zodat je binnen de kortste keren jezelf ergens de alpen ziet afdalen terwijl je naar de mooie bergen kijkt.

Stijl voor beginners

Er zijn drie soorten stijlen van snowboarden: All Mountain, Park/Freestyle en Powder/Freeride. All Mountain en vooral Freeride is een stijl dat door nieuwe snowboarders het vaakst wordt gekozen. Bij freeride ben je namelijk net als skiën bezig met het afdalen en All mountain gaat naast het afdalen ook verschillende kanten op. Een Freestyle stijl is een stijl van snowboarden waar je vooral stunts, trucks en sprongen op de meest acrobatische manier uithaalt. Meeste beginnelingen willen graag iets doen waarbij de drempel wat lager licht. Maar als je het wilt proberen, dan moet je een freeride snowboard kopen. Deze zijn namelijk gemaakt om makkelijker te kunnen bewegen voor de stunts en trucks. Daarnaast zijn er ook vele andere snowboarden, zoals snowboard gevorderden en snowboards voor beginners. Dus kijk goed op internet welke voor jou (dus een beginner) echt nodig is.

Uitrusting voor beginners

Nu je voor de stijl hebt gekozen die het beste bij jouw interesse past, en ook een passend snowboard in gedachten hebt, gaan we over naar de uitrusting die je moet gebruiken. Net als vergelijkbare sporten zoals skateboarden heeft snowboarden een grote kans op blessures. We hoeven hier niet omheen te draaien. Dit is namelijk de waarheid. Het is een zeer leuke en uitdagende sport, maar er kunnen ook ongelukken voorkomen. Om deze te voorkomen heb je de juiste uitrusting nodig. Denk hierbij aan helmen, knie- en elleboogbeschermers, anon brillen, snowboard broeken etc. Kies ze daarom goed uit. Kies de beste uitrusting voor jouw stijl en persoonlijkheid, en wie weet zien we je binnenkort op de piste!