Opleiding projectmedewerker
De opleiding projectmedewerker wordt door een toenemend aantal cursisten gevolgd. Dat komt door het steeds projectmatiger werken van organisaties. Voor een project wordt een projectteam in het leven geroepen met een projectmanagement. Tijdens de opleiding projectmanagement leer je hoe je een projectteam op de meest effectieve manier kunt ondersteunen. Die ondersteuning is heel divers en betreft het informeren van het projectmanagement, het bewaken van de projectbudgetten, toezien op de voortgang en het bevorderen van de communicatie tussen de verschillende leden van het projectteam. Als projectmedewerker heb je een afwisselende baan, omdat je telkens andere projecten onder je hoede neemt, waar verschillende mensen bij betrokken zijn.
De inhoud van de opleiding projectmedewerker
Tijdens de opleiding projectmedewerker leer je hoe projecten worden begeleid. Het maakt niet uit om welke soorten projecten het gaat. Of het nu het openen van een nieuwe winkel is, het opzetten van een reclamecampagne of het organiseren van een verbouwing; de manier waarop je in zo’n project ondersteuning biedt is overal ongeveer gelijk. De opleiding projectmedewerker bestaat uit twee delen. In het eerste deel volg je de opleiding administratief medewerker. Pas als je het examen met goed gevolg hebt afgelegd ga je door met deel 2: de vervolgopleiding projectmedewerker. Ook voor dat deel moet je een apart examen doen.
Praktische informatie
De opleiding projectmedewerker duurt in totaal een jaar. Je krijgt wekelijks een dagdeel klassikaal onderwijs in één van de 50 leslocaties van Fabius Opleidingen ergens in het land. Er is keuze uit klassikale lessen in de ochtend en in de avond. Daardoor kun je de opleiding naast een fulltime baan volgen. Houd er rekening mee dat je per week ook nog ongeveer een dagdeel moet besteden aan huiswerk. Na afloop van deze opleiding krijg je twee diploma’s: één voor administratief medewerker en één voor projectleider.