Blockchainstartup ARK

Elke dag komen er tientallen nieuwe blockchainstartups bij en elke nieuwe startup brengt weer zijn eigen nieuwe cryptomunt uit. Tot nu toe gaat dat allemaal prima, want de crypto community weet niet beter, maar wat nu als blockchain straks echt mainstream gaat en de wereld overneemt?

Moeten we dan vijftig verschillende wallets hebben en voor elke blockchaindienst of -product met een andere cryptomunt betalen? Lees in dit artikel hoe ARK hier een oplossing voor wil bieden.

Wie zitten er achter ARK?


Op dit moment heeft ARK een team van 27 leden. De twee belangrijkste teamleaden hebben al aanzienlijke ervaring opgedaan in de cryptowereld met twee mooie projecten. François-Xavier Thoorens is de head of development.

Hij was hiervoor core developer van Lisk en co-founder/CTO van Donat.io. Mike Doty is de managing director en heeft het leeuwendeel van zijn ervaring opgedaan als mechincal engineer bij Lisk. Daarnaast is hij een van de founders van Crypti, een voorganger van Lisk.

Hoe wil ARK groot worden?

Het belangrijkste doel van het team van de crypto-startup is om de blockchaintechnologie naar de consumerende massa te brengen. Waar veel cryptocurrencies niet veel meer zijn dan een simpel beleggingsinstrument, wil ARK (in hun eigen woorden vertaald naar Nederlands) “een heel ecosysteem van gekoppelde kettingen (chains) creëren met een virtueel spinnenweb van eindeloze gebruiksgevallen waardoor ARK zeer flexibel, aanpasbaar en schaalbaar is.” Een zeer ambitieus plan, maar wat houdt dit precies in en hoe willen ze dit bereiken?

Maak via Bitvavo een ARK wallet aan