Veilig en gemakkelijk darten met elektronische dartpijltjes

Het wordt steeds populairder in het darten in Nederland: elektronische dartpijlen. Ze worden ook wel soft-tip dartpijlen genoemd, omdat ze dus een zachtere pijl hebben dan de gewone dartpijlen. Elektronische dartpijlen hebben daarmee een veiligheidsvoordeel. Je kunt elektronische dartpijlen dus goed gebruiken in de kroeg, op de club of met kinderen – zonder risico’s dat de pijlen iemand verwonden. Ook in professioneel darten wordt er gewoon gebruik gemaakt van elektronische dartpijlen. Een ander voordeel van elektronische dartpijlen is dat ze gebruikt kunnen worden in combinatie met elektronische scoreborden.

Beginner en professioneel

Deze scoreborden herkennen waar de elektronische dartpijlen landen en zorgen er dan direct voor dat de score wordt bijgehouden. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Elektronische dartpijlen zijn dus gemakkelijk en veilig ten opzichte van steel-tip dartpijlen. Daarmee zijn dit soort pijltjes ideaal voor beginners, maar dat betekent niet dat er niet serieus gedart kan worden met soft-tip dartpijlen. Ze hebben dezelfde opbouw als steel-tip dartpijlen en je kunt de tip ook nog vervangen als dat nodig is op termijn.

Brass en tungsten pijltjes

Er zijn twee soorten elektronische dartpijlen, waarbij het verschil zit in het materiaal van de pijlen. Er zijn elektronische dartpijlen van brass en van tungsten. Dit laatste materiaal is zwaarder, waardoor de pijlen dunner zijn dan die van brass. De brass pijltjes worden vaak gebruikt door hobbyisten en amateurs, de tungsten pijltjes zijn voor meer gevorderde spelers. Dit heeft ook te maken met het slanke ontwerp, dat maakt het namelijk beter mogelijk om meer pijlen op dezelfde plek te gooien. Bekijk deze webshop om alle elektronische dartpijlen te vinden die je zoekt.